Ko je Alen Šeranić - ministar koji je oduševio javnost?

Otkako se virus korona pojavio u Republici Srpskoj, čitava situacija je u rukama i pod dobrom kontrolom ministra Alena Šeranića za koga se mogu čuti samo riječi hvale u čitavoj BiH.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske se u ovoj teškoj situaciji pokazao kao osoba koja ulijeva povjerenje građanima, ljekar, epidemiolog glasno, precizno i koncizno iznosi podatke koji smiruju uspaničeni narod.

Njegovo odgovorno i transparentno ponašanje odličan je primjer kako dobro raditi svoj posao, a da će dobar rad građani prepoznati očito je već sada.

Šeranića hvale svi mediji, čak i oni koji neprestano kritikuju poteze Vlade.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, na čelu sa ministrom Alenom Šeranićem, nakon izbijanja krize vezane za širenje virusa korona reagovalo je vrlo brzo, odgovorno i profesionalno. Čim se pojavila informacija o prva dva slučaja zaraženih virusom korona, organizovali su konferenciju za novinare. Na taj način su postupili vrlo odgovorno i preuzeli ulogu prvog i glavnog komunikatora u ovom slučaju.

Biografija na stranici Vlade kaže kako je Šeranić rođen 1977. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet je završio na Univerzitetu u Banjaluci 2004. godine.

Dodatnu edukaciju iz porodične medicine završio je 2007. godine, a specijalizaciju iz epidemiologije 2015. godine. Master tezu u okviru master studija "Ljudski resursi u zdravstvu" odbranio je u okviru programa Kil univerziteta u Velikoj Britaniji 2010. godine.

Po završetku fakulteta, kao doktor medicine radio je tri godine u Domu zdravlja Ključ u službama porodične medicine i Hitne medicinske pomoći, nakon čega 2007. godine karijeru nastavlja na različitim pozicijama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

Tagovi: