Izbori u Srbiji: Aktivisti SNSD dijele obrasce, iz Vučićevog kabineta zovu da zahvale

Predstavnike u Parlamentu Srbije i lokalnim skupštinama, u drugoj polovini aprila, osim glasača iz Srbije, biraće i građani Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo.

Veći dio njih, prema izvorima našeg portala, već je dobio obrazac “Zahtev za upis u birački spisak da će birač glasati u inostrantsvu” Republičke izborne komisije Srbije.

Zanimljivo je to da su ih u pojedinim gradovim Republike Srpske dijeli aktivisti SNSD-a, a zatim je uslijedio poziv iz štaba Aleksandra Vučića.

- Pomenuti obrazac mi je donio aktivista SNSD-a. Imaju sipiskove svih građana sa dvojim državljanstvom. Obrazac sam popunio i nakon nekoliko dana dobio sam poziv od mladića koji se predstavio da je iz štaba Aleksandra Vučića, zahvalio se što sam popunio obrazac i rekao da će me pozvati ponovo pred izbore – rekao je izvor našeg portala, te dodao da zasigurno računaju da se time obavezao dati glas upravo njihovoj političkoj opciji.

Ono što će, po svemu sudeći, biti karakteristika ovih izbora u Srbiji jeste da će glasati znatno veći broj birača iz RS jer iz Srbije stižu najave da će osim u Banjaluci birači sa pravom glasa moći glasati i u Prijedoru, Bijeljini, Doboju, Trebinju i još nekim većim gradovima.