Derventa ove godine dobija Gradsko groblje

Derventa bi u toku ove godine trebalo da dobije novo Gradsko groblje, koje će se nalaziti pokraj pravoslavnog groblja u Potočanima, prenosi Derventa cafe.

Opština Derventa otkupila je crkvenu zemlju na kojoj će biti formirano Gradsko groblje. Prema projektima, ulaz će biti iz Ulice Vladike Nikolaja Velimirovića, gdje će se nalaziti i parkinzi.

 

Na prošloj sjednici Skupštine opštine usvojena je Odluka o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, u toku je izrada projektne dokumentacije za novo groblje, a po dobijanju građevinske dozvole i usvajanjem neophodnih skupštinskih odluka, počeće i radovi.

"Radi se zapravo o proširenju postojećeg Pravoslavnog groblja na kojem će se održavanje plaćati u skladu sa pravilnikom koji će se uskoro donijeti, a kako se nalazi na zemlji u opštinskom vlasništvu, upravljanje će biti povjereno 'Komunalcu'. Novo groblje će biti uređeno prema standardima, sa svim pratećim elementima koje bi trebalo da ima", kaže Goran Jevtić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

U Opštini ističu da će i Partizansko groblje biti prošireno i dato na upravljanje "Komunalcu".

Tagovi: