Pozitivan primjer: Modričani se udružili i sredili tri ulice u naselju

Grupa mještana iz Beogradske, Krajiške i Pionirske ulice, u mjesnoj zajednici Modriča 3, organizovala je akciju nasipanja puteva šljunkom i sanaciju rupa u svome naselju. Prvi dan akcije izveden je u srijedu 14. marta, a drugi u subotu 17.marta.

Novac su prikupili sami i kupili pet kamiona šljunka kojim su nasuili i izravnali rupe u pomenutim ulicama, ukupne dužine oko 1.100 metara.

Akciji se odazvalo 20 mještana, a pomagali su i najmlađi. Žene su u pauzama donosile piće i kafu, tako da su svi na neki način bili angažovani. Duž ovih ulica nalazi se 55 kuća koje su ovom prilikom dobile djelimično sanirane i urednije ulice, što je jedan od osnovnih preduslova života u gradskim i prigradskim područijima.

„Ovakvom zajedničkom akcijom za dobro svih nas takođe želimo da pokažemo da uprkos brojnim ograničenjima u finansijama i obavezama koje svi imamo, kao mala zajednica mislimo da rad za opšte dobro još predstavlja pravu vrijednost i spremni smo se angažovati da pomognemo jedni drugima bez kalkulisanja ko šta i koliko može, već sa sviješću za opšte dobro.  Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge da se slično organizuju“, kažu mještani tri mdrličke ulice - Beogradske, Pionirske i Krajiške.

Tagovi: