Program Work & Travel: Agencija ''Experience'' organizuje sastanak sa američkim poslodavcima

Agencija ''Experience'', u saradnji sa američkim sponzorima, organizuje Sajam zapošljavanja koji će se održati u Banjoj Luci, a na kojem će studenti imati mogućnost da uživo sa sponzorima razgovaraju o pozicijama, poslovima i uslovima za rad preko ljeta u Americi.

Work and Travel USA je program odobren od strane američkog State Departamente–a, u kojem godišnje učestvuje 100.000 studenata iz cijelog svijeta. Program daje mogućnost da studenti borave i rade 4 mjeseca u Sjedinjenim Američkim državama, te peti mjesec da putuju.

"Poslovi koji Work and Travel program nudi se nalaze na turistički atraktivnim lokacijama. Experience u ponudi ima preko 70 lokacija, neke od lokacija su ostrva, potom istočna i zapadna obala. Bitno je naglasiti da su svi poslovi sezonskog karaktera. Za rad preko ljeta u Americi nije potrebno specijalno radno iskustvo u oblasti turizma. Kada se pristupi Work and Travel programu, odabere lokacija i pogledaju poslovi koji odgovaraju, potrebno je da se prođe intervju sa poslodavcem", kaže Dervenćanin Goran Udovčić, osnivač agencije.

Velika prednost Sajma zapošljavanja je što studenti mogu uživo da razgovaraju sa sponzorima koji su svakako glavni faktor u pronalasku sezonskog posla u Americi. Studenti će razgovarati sa sponzorima o broju sati koje će raditi, o dužnostima na radnom mjestu, plaćanju i svemu što je potrebno da student sazna i spremi se za rad preko ljeta.

Sajam zapošljavanja će se održati u prostorijama Experience Work and Travel agenciji u Banjoj Luci, u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića 95a u ponedjeljak, 19. februara.

(Derventa cafe)

Tagovi: