Nebojša Glogovac se poslije terapija vraća na film

Reditelj Srdan Golubović, nakon četiri godine i velikog uspjeha ostvarenja ''Krugovi'', priprema novi film ''Otac''.

Jedan od najcenjenijih autora snimanje novog dijela, kako prenosi Kurir, počeće čim se oporavi Nebojša Glogovac.

Slavni glumac dobro podnosi terapije i prva klapa već bi mogla da padne na proljeće.

"Srdan je pisao ovu ulogu za Nebojšu i neće da menja glavnog glumca. Već je odložio početak snimanja i čekaće Glogovca koliko bude bilo potrebno. Jedna od lokacija na kojoj je trebalo da se snima je Priboj. U ovom mestu boravila je filmska ekipa na čelu sa asistentom režije Slobodanom Dedeićem (radio Kusturičin film na „Mlečnom putu“, prim. aut.). On je po pribojskim školama radio kasting za uloge dece", kaže izvor Kurira blizak reditelju.

Ovaj dvojac je već sarađivao na filmovima „Klopka“ i „Krugovi“, u kojima Nebojša Glogovac igra glavne uloge.

Film „Otac“ je priča o čovjeku koji iz protesta hoda pješke kroz cijelu Srbiju, sa krajnjeg juga do Beograda. U tom hodu, on na neki način postaje junak.

"Otac' je inspirisan životnom pričom Đorđa Joksimovića iz Kragujevca, kome su, zbog siromaštva, socijalni radnici oduzeli decu i sad žive u hraniteljskoj porodici. Kada je shvatio da ne može da se izbori s birokratijom i korupcijom, krenuo je pešice od Kragujevca ka Beogradu kako bi privukao pažnju javnosti. Mislim da tome ima više od dve godine i da mu decu još nisu vratili, šetaju ga od vrata do vrata i više ni on ne zna šta će biti na kraju. U međuvremenu je našao posao, ali izgleda da to nije dovoljno. Mi smo društvo koje je razapeto između britanske birokratije i otomanske korupcije. I ta kombinacija je strašna", rekao je reditelj o projektu.

Tagovi: