Sjećate li se Kneza: Vrijedni čovjek dobio i titulu doktora (VIDEO)

Sjećate li se Zorana Kneževića koji je dnevno znao iscijepati i do 15 metara drva kako bi prehranio majku i sestru, koje ga kući čekaju? Sada je dobio i titulu ’’doktora’’.

Posavske novine na svome Jutjub kanalu objavile su snimak Zorana Kneževića Kneza „na djelu“, sa sjekirom u ruci, i dodijelile mu titulu doktora za ovaj posao.

Mediji su ranije pisali da, kada bi organizovalo takmičenje u cijepanju drva, pedesetčetvorogodišnji Zoran Knežević zvani Knez, iz Dervente, zasigurno bi ponio titulu najbržeg.

Nekad je dnevno mogao iscijepati čak 15 metara drva, a danas je njegova mjera deset metara.

„Mislim da neću još dugo ovo raditi. Ne može se više, ide starost. Zovu ljudi stalno, ali ja ne mogu stići. Tražio sam pomoćnika, ali kada kažem šta bi radili, odmah se uplaše i odustanu“, rekao je tada Knežević.

Počeo je raditi pomalo, po gradu i okolnim mjestima, ne znajući da će postati popularan i tražen. Derventa nema toplanu i većina stanovništva grijeje se na drva.

„Počeo sam to raditi jer nisam imao drugi način da preživim. Prvo sam u jednom danu uspio iscijepati pet metara, zatim deset, pa petnaest. Trudio sam se da uradim što više, jer naplaćujem po učinku. Živim s majkom i sestrom, majčina penzija je mala, a sestra ne može raditi, pa je sve na meni“, rekao je Knežević.

Tagovi: