Strava u Banjaluci: Dječaku petarda povrijedila oko

Dječaku F.M. (2006) iz Banjaluke sinoć je povrijeđeno oko od eksplozije petarde. Djeca su zapaljenu petardu ubacila u staklenu flašu, koja je usljed eksplozije pukla i dječaka je komadić stakla povrijedio oko.

Kako navode očevici, ovo se odigralo sinoć iza 19 časova, kod Muzičke škole u Banjaluci.

Kako je za ATV ispričala jedna od sugrađanki koja se našla na licu mjesta, dječaku je tekla krv iz oka i govorio je da na njega ništa ne vidi. Slučajni prolaznici dijete su odveli u HItnu pomoć.

Prema riječima sagovornice ATV, koja nije željela da joj se otkriva ime, ono što je vidjela bilo je strašno. Dječaku je konstantno tekla krv iz oka, a kako je ona i sama medicinski radnik, navodi da nije bilo moguće vidjeti koliko su teške povrede. Slučajni prolaznici pokušali su da mu pomognu, a odmah su pozvali i njegove roditelje.

Kako navodi naša sagovornica, sa povrijeđenim dječakom bila su još dva drugara koja su odmah pobjegla.

Prema riječima dr Emire Ignjatić, zamjenika načelnika Klinike za očne bolesti, i glavnog dežurnog na Hirurugiji danas, dr Miroslava Regode, pacijent F.M. (2006) juče je primljen sa teškom povredom lijevog oka koja je odmah po prijemu hirurški zbrinuta, ali prognoze u vezi sa vidom su preuranjene i neizvjesne.

Pacijent je zadobio i lakše povrede prstiju šake koje su zbrinute i ne zahtijevaju hiruršku intervenciju.

“Sva neophodna dijagnostika je sprovedena. Zdravstveno stanje pacijenta je stabilno, te on ostaje na daljem liječenju i praćenju u Klinici za očne bolesti”, navode iz UKC RS.

Iz Banjalučke policije je saopšteno da su iz Hitne pomoći juče dobili prijavu da im se za pomoć obrato jedanaestogodišnjak povrijeđen usljed igranja petardama.

Utvrđeno je da su povrede nastale kada je jedan od maloljetnika stavio petardu u staklenu bocu i usljed aktiviranja i detonacije komad stakla je pogodio jedanaestogidišnjaka u predjelu glave.

Policija će utvrditi šta se tačno dogodilo, kao i odgovornost roditelja zbog propuštanja obavezne brige o maloljetnicima.

Iz policije podsjećaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti propisano da se pirotehnički proizvodi za zabavu drugog razreda mogu prodavati u maloprodaji samo licima starijim od 18 godina i to od 15. novembra tekuće do 30.  januara naredne godine. Istim zakonom predviđene su i kazne za sve one koji pirotehničkim sredstvima narušavaju javni red i mir.

Tagovi: