KKI Vrbas domaćin preliminarne Euro Lige

Košarkaški klub invalida Vrbas je domaćin grupe A preliminarne runde Euro Lige 3, koja će se održati u Banjaluci, od 8 do 11. marta 2018. godine.

„Vrbas će pokušati da osvoji prvo mjesto i izbori plasman na final four koji će se održati u Španiji. Naša grupa je dosta teška, u pitanju su ekipe koje imaju budžete preko milione eura, osim ekipe iz Poljske koja ima oko 500 000 eura“, kažu u KKI Vrbas.

Navode još da se moraju dogovoriti sa gradom, resornim ministarstvo i Vladom RS o organizaciji događaja jer se očekuje dolazak velikog broja navijača.

U grupi  A su: KKI VRBAS Banja Luka RS (BIH)

                 Turk Cell (TUR)

                 Handi Sud Basket Marseille (FRA)

                 Flink Stones (AUT)

KKI Vrbas će u subotu i nedjelju 07. i 08. oktobra 2017. godine, učestvovati na turniru u Sanskom Mostu, gdje učestvuje šest ekipa i to će nam dobro doći za pripremu nove sezone koja počinje 04. novembra, a već 05. novembra prvo kolo NLB lige u Zagrebu.

„Nažalost, nismo obezbjedili ni jedna nova kolica, ali se trudimo. Uspjeli smo za 5000 KM kupiti točkove, žice, osovine, gume i ležajeve kako bismo koliko toliko unaprijedili kolica, ali to je jako malo“ rekli su u KKI Vrbas.

Planovi Vrbasa u novoj sezoni su veliki kao i uvijek. Sve im zavisi od finansijskih sredstva, ali trudiće se da nastave sjajan niz igara.

M.Š.

Tagovi: