Banjalučani oduševljeni piknikom na Trešnjiku

Za početak vikenda deke i besplatan ručak na travi, ali i let balonom – tako izgleda Prvi banjalučki piknik na izletištu Trešnjik. Bogata je ponuda voća, peciva, ali i sokova. Za najmlađe su osmišljene razne igre, a tu su i vježbe za rekreativce. Posjetioci – oduševljeni.

Organizatorima je to i bio cilj. Piknik su prilagodili svim starosnim grupama, a željeli su i da promovišu banjalučko izletište. Štandovi su im itekako posjećeni.

“Mi smo jako zadovoljni, nismo očekivali da bude ovolika posjećenost, pogotovo zato što je ovo Prvi banjalučki piknik. Nismo imali ni aktivnu kampanju koja bi onako baš bila napadna. Međutim, ljudi su očigledno zadovoljni ovakvim konceptom”, rekla je Andrea Lizdek iz Krajine Klasa.

“Banjalučki piknik je organizovan u cilju promocije zdravog načina života, boravka u prirodi, druženja sa prijateljima i porodicom, tako da je nama zaista drago da smo dio ovog događaja”, rekla je Aleksandra Marković iz Tropica.

Odmor na livadi uz muziku traje jedan dan, ali organizatori obećavaju da će piknik postati tradicionalan. Zajedno sa Rekreativnom zonom Banjaluka pokrenuli su inicijativu “Pristupačnost za sve”. Žele da područje Banj brda bude dostupno i za osobe sa invaliditetom.

(ATV)

Tagovi: