HITAN APEL ZA POMOĆ: Djevojka umire od raka, spasimo je

Katarini Ilić (21), studentkinji Više hemijsko-tehnološke škole iz Čitluka kod Kruševca, dijagnostikovana je retka vrsta tumora na jetri i hitno joj je potrebno 55.000 evra za operaciju na klinici "Acibadem" u Turskoj.

Prve tegobe Katarina je osetila septembra 2014. godine.

 

Žalila se na bolove u predelu stomaka i grudnog koša a lekari u Kruševcu su joj kazali da ima višak vazduha u crevima i da izbegava gazirana pića i mahunarke u ishrani. - Marta prošle godine naglo sam dobila temperaturu, često povraćala, a rezultati su pokazali povećanu sedimentaciju.

 

Na ultrazvučnom pregledu na jetri je primećeno strano telo veličine muške šake pa su me poslali na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu gde je dijagnostikovana retka vrsta tumora. U maju mi je urađena embolizacija TACE ali bez efekta. Mesec dana nakon intervencij nisam mogla da se podignem – tihim glasom priča Katarina.

 

Nakon neuspešnog lečenja u Beogradu Katarina je prešla na dalji tretman u Niš. Tamo su pokušali da joj urade još jednu embolizaciju i preporučili joj lekove koji se daju bolesnicima u poslednjem stadijumu bolesti. - U septembru je počela da prima hemioterapiju.

 

Primila je šest terapija ali poslednje dve su bile bez efekta. Krajem marta stanje joj se naglo pogoršalo. Dobila je visoku temperature, nije mogla ništa da jede. Lekari su nam rekli da tumor raste i da terapije nisu dale rezultate – nastavlja priču Sanja Ilić, Katarinina majka.

 

Novac za lečenje Katarine Ilić moguće je uplatitit na namenski žiro račun njenog oca Dobrice Ilića broj:

355-3200506578-77. Račun je za Srbiju 

Tagovi: