SLUČAJ ''LEBURIĆ'': Pljačka i požar povezani? (FOTO)

U istom danu, u ponedjeljak poslije ponoći i poslije podne, na dvije različite lokacije - u Laktašima i Prnjavoru, opljačkani su i gorjeli objekti uspešnih prnjavorskih privrednika rođaka Leburića. Riječ je o gotovo filmskoj pljački tržnog centra "Fortuna", u Klašnicama kod Laktaša, i paljevini pomoćnih objekata klanice "Leburić komerca" u Ulici Mirka Bijelića u Prnjavoru.

Prema saznanjima do kojih su došle "Novosti", pljačku su izveli dobro obaviješteni kriminalci. Njih trojica, kako nezvanično saznaje  list, probušili su zid sa bočne strane marketa, razvalili sef i odnijeli plijen od oko 100.000 maraka.

Milan Leburić, vlasnik "Fortune", potvrdio je da su provalnici upali u objekat u Klašnicama.

Istog dana, u ponedjeljak poslije podne policija i dežurni tužilac su se našli i na uviđaju vatrom zahvaćenih pomoćnih objekata "Leburić komerca", u vlasništvu rođaka već pokradenog Milana Leburića. Ali, tek nakon što su oko 17.15 prnjavorski vatrogasci uspeli da poslije dvočasovne borbe obuzdaju vatrenu stihiju. Izgorelo je više sušara, a šteta na objektu je velika.

- Srećom, niko nije povrijeđen, a sa ukupno četiri vatrogasna vozila i uz pomoć zaposlenih, uspjeli smo da spriječimo širenje vatre na okolne objekte - rekao je, za "Novosti", jedan od devetorice prnjavorskih vatrogasaca koji je učestvovao u gašenju požara.

Precizan iznos materijalne štete i tačan uzrok požara će biti naknadno utvrđeni. Istraga je u toku - saopšteno je u utorak iz banjalučkog Centra javne bezbednosti.

Leburići, inače, uživaju glas uglednih i uspješnih privrednika, ne samo u Prnjavoru, sa znatnim brojem zaposlenih radnika. Ostaje da se vidi da li će, možda, istraga dati odgovor na otvoreno pitanje da li je "crni ponedjeljak" za Leburiće posljedica slučajnosti ili ne.

 

Tagovi: