VLAGA, VODA, RASPALI ZIDOVI: Stanivuković pokazao šokantne fotografije kuhinje na Kliničkom centru (FOTO)

Inspekcija Grada Banja Luka je utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze. Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, pokazujući fotografije katastrofalnih uslova u kuhinjij UKC RS.

 

 

“Pogledajte vlagu, pogledajte podove, pogledajte zidove. Ovo je kuhinja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpake gdje se sprema 3.000 obroka. Ovako kuhinja ozgleda, a sutra će reći, širite paniku, pacijetni neće da jedu”, rekao je on.

 

Dodaje da inspektori koji su bili na terenu kažu da u životu nisu vidjeli takvo nešto.

 

 

“Kuvarice pripremaju obroke u čizmama, zar ne treba da o ovom govorim? Treba sve da ih bude stamota. Taj čovjek dane 35 miliona KM za garažu, a ima kuhinju sa ovakvim uslovima. Šta taj čovjek treba da uradi da podnese ostavku? Najveća smrtnost, najviše samoubistava, ovakva kuhinja, klizište oko garaže, graža od 35 miliona KM, afera kiseonik. Gdje mi živimo?”, upitao je on.

 

Rekao je da će inspekcija ponovo na UKC.

 

 

“Opet će reći ostali smo bez hrane, ostali smo bez kiseonika. Zar treba da dozvolimo da ovako hrane i liječe ljude i da zarazna hrana izlazi odavde? Ljudi bolje uslove obezbijede za svoju stoku, a oni se ovako ophode sa pacijentima. Ovo je za zatvor”, rekao je on, dodajući da su ovakve stvari vapaj za izlazak naroda na ulicu.

 

Gerila.info