Učenici Muzičke škole briljirali na Internacionalnom onlajn takmičenju

Učenici derventske osnovne Muzičke škole Marko Puketa, Anja Sibinčić, Anđela Orlando i Kristina Pavičić briljirali su na Internacionalnom onlajn takmičenju koje je održano u Barseloni i Mumbaju, u nominaciji klavir solo, osvojivši sve prve nagrade i jedan gran pri.

Mladi muzičari iz klase profesorice Maje Đokić, po prvi put su okušali na ovom takmičenju, te su bili jedini predstavnici iz regiona, a uspjeh koji su ostvarili dokaz su da se predan rad i trud itekako isplate.

Puketa, Sibinčićeva, Pavičićeva i Orlando osvojili su prva mjesta na onlajn klavirskoj smotri u Španiji, dok SU isti đaci na takmičenju u Indiji takođe pobrali prve nagrade, ali je Anđela Orlando pobjednik – laureat sa osvojenim gran prijem.

Zadovoljstvo zbog osvojenih nagrada nije krila ni mentorica, ali ni sami učenici, piše derventskilist.net.

– Veoma sam srećna zbog nagrade, a posebno zbog toga što se vježbanje sa našom nastavnicom isplatilo. Pripremali smo se od početka školske godine, ali je bilo drugačije nego prije, jer smo navikli da sviramo uživo, a sada je to bilo onlajn – kazala je Anja Sibinčić dok Kristina Pavičić jedva čeka da stignu medalje.

– Prvi put sam učestvovala na onlajn takmičenju i jako sam sretna postignutim rezultatima. Zahvalna sam nastavnici, ali školi, koji su nam omogućili učešće na ovakvom takmičenju – istakla je Pavičićeva.

Takmičenje je održano krajem marta i početkom aprila.

 

Tagovi: