Učenici u Derventi ipak (ne) ostaju bez prijevoza

Predstavnici Gradske uprave u Derventi danas su se dogovorili sa upravom Saobraćajnog transportnog preduzeća „Derventa“ koje je ranije najavilo da će danas obustaviti prevoz učenika u ovom gradu.

Podsjećamo da je Gradski odbor PDP-a u Derventi prije nekoliko dana najavio da će danas stati prijevoz učenika u ovom gradu zbog nepoštovanja odluke Skupštine Grada Derventa koja se odnosi na realizaciju subvencije prijevoza đaka.

„Gradonačelnik Dervente Milorad Simić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić nisu htjeli da postupe na osnovu ove odluke. Ipak, nije došlo do prekidanja prijevoza učenika. Razgovarali smo sa predstavnicima preduzeća i dogovorili smo se o daljem radu“, kazao je odbornik PDP-a u SG Derventa Mirko Petrić.

Predsjednik GO SNSD u Derventi Igor Žunić smatra da subvencije za prijevoz učenika treba da idu roditeljima učenika, na njihov račun i na osnovu konkursa. PDP je, dodaje on, želio da ta sredstva „strpa“ u džep Saobraćajno transportnom preduzeću „Derventa“.

„Ova vrsta podsticaja je pomoć porodicama, a ne ovom preduzeću. PDP je želio da usmjeri 200.000 maraka prevozniku, a ne roditeljima koji imaju djecu putnike i to je bio cilj njihovog amandmana. SNSD će ta sredstva usmjeriti roditeljima, a ne prevoznicima“, kazao je Žunić.

G. Dakić