Političar iz Dervente: “Ocu je ponuđen posao. Radio malo i napustio, te sebi kupio motor”

Oglasio se političar Igor Žunić na svom Facebook profilu, te je komentarisao cijeli slučaj porodice Đuričić iz sela Velika Sočanica kod Dervente.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Ne postoji humanitarna akcija na koju se nisam odazvao. Mnoge sam i sam pokretao. Nema kuće koja je u stanju socijalne potrebe u Derventi u koju nisam ušao.

Nije dovoljno i nemoguće je pomoći svakome.

Ne želim da šutim koliko god ovo osetljiva tema bila. A jeste. Znam da će određen broj ljudi koji me ne poznaju reći šta on priča, ima veliku platu. Zaradio od politike. I to mogu razumjeti.

Porodici Đuričić je od opštine Derventa renovirana, praktično izgrađena kuća u vrijednosti od 50.000 KM. Sve im je obezbjeđeno. Etažno podno grijanje, namještaj. Skupljena su sredstva za traktor, priključke, kupljena je motorika, sav namještaj – piše Igor Žunić, političar iz Dervente.

Gospodinu ocu je ponuđen posao. Radio malo i napustio. Kupio sebi motor. Za Božić dobije veliki broj pečenica koje proda. Crkvena opština V. Sočanica je skupila 5000 KM a mnogobrojni donatori još barem 6-7 puta toliko.

Od CzSR ova porodica dobija preko 600KM i godišnje nekoliko puta jednokratne pomoći. Premijer Višković je prošli put platio dug za struju u iznosu od 3700 KM.

Šta da država uradi još. Iskoristili smo sve zakonske mogućnosti.

Ovo jeste mnogobrojna porodica i djeca moraju dobiti sve za normalan život. Mora se stati iza njih. Država je odgovorna ali i roditelji.

Vijesti ovakve prirode, koje nisu provjerene su čisto politikanstvo, jeftina politička igranka a onome ko je napisao ovo bez provjere, djeca su na zadnjem mjestu. Prodao bi ih za 500 lajkova.