OŠ “Nikola Tesla”: Nagrađeni najbolji đaci, učenik generacije Anastasija Stolić

Rukovodstvo OŠ „Nikola Tesla“ organizovalo je danas poseban prijem za učenike nosioce Vukove diplome, đaka generacije i učenike takmičare koji su školu uspješno predstavljali na opštinskim, regionalnim i republičkim nivima, pokazavši visok nivo znanja.


Ovaj prijem upriličen je umjesto zbog epidemije onemogućenog održavanja Dana učeničkih dostignuća.

– Rukovodstvo škole, na čelu sa direktorom LJubišom Đurićem, najboljim učenicima je obezbijedilo skroman poklon koji će ostati zasigurno lijepa uspomena. Direktor je posebnu zahvalnost izrazio dobitnicima Vukove diplome Anastasiji Stolić, koja je učestvovala i na takmičenjima, Sergeju Radanoviću, Luki Milinkoviću i Mariji Milinković, kao i učenici takmičaru Maji Popović. Đakom generacije u školskoj 2020/21 proglašena je učenica Anastasija Stolić koja je svojim trudom, radom i zalaganjem zasluženo ponijela tu titulu. Pomenuti učenici su na svim takmičenjima ostvarili potpunu dominaciju i sa punim pravom dobili zaslužene nagrade, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Posebnu diplomu za postignut izuzetan uspjeh u toku školovanja u osnovnoj školi Anastasija Stolić je dobila za predmete fiziku i informatike, a Sergej Radanović za fiziku.

NJih dvoje su se u ovoj školskoj godini izuzetno potrudili u tim oblastima i uspjeh nije izostao. NJihovi nastavnici su to prepoznali i nagradili ih što je za svaku pohvalu. Direktor im je rekao da mu je velika čast što se nalazi u njihovom društvu i napomenuo im da su oni najbolji među jednakima, kažu u OŠ “Nikola Tesla”.

Rukovodstvo škole svim učenicima čestitalo je na uspjehu i poželjelo im sreću u nastavku školovanja, da izaberu zanimanje koje žele, te da su im vrata škole uvijek otvorena.

(Derventa Kafe)