Milanović: Dodik je naš partner, bez Srba u BiH nećemo riješiti problem

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik hrvatski je partner u Bosni i Hercegovini, a problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može se riješiti bez Srba u BiH, kazao je danas novinarima Zoran Milanović.

- Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije, ili ne razumije ili je pokvaren -  odgovorio je Milanović na Pantovčaku, gdje je odlikovao sarajevskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića.

Kako je dodao Milanović, Dodik je legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u državi BiH koju poštuju i koju će poštovati.

- Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u Bosni i Hercegovini mi ovaj problem nećemo riješiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije (stalo) dovoljno - istakao je Milanović, osvrćući se na zahtjev predstavnika Hrvata u BiH i Zagreba za izmjenom Izbornog zakona BiH kako bi se onemogućilo bošnjačko preglasavanje Hrvata na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva i članove Doma naroda.

nezavisne.com