Dom zdravlja dobija novo sanitetsko vozilo

Gradonačelnik Milorad Simić i direktor derventskog Doma zdravlja Mirko Šaran potpisali su danas ugovor o nabavci novog sanitetskog vozila za koje će iz budžeta grada biti izdvojeno 60.000 maraka i to u cilju što bržeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja pacijenata.

Simić je istakao da se grad rado odaziva pozivima da pomogne derventskoj zdravstvenoj ustanovi.

– Dodjela ovih sredstava nije nešto što je uslovljeno pandemijom korona virusa, već je riječ o pokazatelju dobre saradnje gradske uprave i Doma zdravlja – kazao je Simić podsjetivši da je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno i 50.000 KM za ovu zdravstvenu ustanovu.
– Prije nešto više od godinu odazvali smo se pozivu Doma zdravlja i u saradnji sa zdravstvenim radnicima napravili karantin koji je ovaj budžet koštao oko 40.000 maraka, a nedavno smo u budžetu obezbijedili i 50.000 KM za zdravstvene radnike koji, mimo radnog vremena, predano rade u jeku pandemije korona virusa – kazao je Simić dodavši da će grad i dalje, finansijskom podrškom, biti uz Dom zdravlja.

Šaran je kazao da Dom zdravlja trenutno raspolaže sa pet sanitetskih vozila, istakavši da je prevoz veoma bitna karika u zbrinjavanju pacijenata.
– Gradonačelnik je i ranije imao sluha za naše probleme, pogotovo u posljednje dvije godine, kada je zdravstveni sistem preopterećen i kada smo svi već umorni i iscrpljeni. Ma koliko bili spremni u ovim teškim vremenima, ne možemo sami sve da iznesemo, ali uz pomoć gradonačelnika i lokalne zajednice u poziciji smo da kvalitetnije obavljamo svoje svakodnevne poslove. Novac za kupovinu sanitetskog vozila itekako će dobro doći, s obzirom da su vozila kojima trenutno raspolažemo već istrošena – rekao je Šaran.

On je dodao da bi za potrebe ove zdravstvene ustanove optimalna bila nabavka jednog sanitetskog vozila godišnje.

Tagovi: