Derventski SNSD traži da doktor pokaže diplomu

Gradski odbor SNSD-a u Derventi javno je zatražio da Vitomir Pivaš, odbornik SDS-a u lokalnom parlamentu, pokaže diplomu o završenom fakultetu, nakon čega se podigla nova prašina na derventskoj političkoj sceni i na društvenim mrežama.

Političke strasti u Derventi ne smiruju se od novembra prošle godine, kada su bili lokalni izbori na kojima je pobijedio Milorad Simić (SNSD), a situacija je dodatno uzburkana kasnije kada su SDS, PDP, DNS, uz pomoć “preletača” iz SP-a i US-a, uspjeli da skroje tijesnu većinu u gradskom parlamentu te počeli da, kako naglašavaju, propravljaju stanje nakon višegodišnje vladavine SNSD-a.

Nakon što su na sjednici Skupštine grada izglasali odluke o smanjenju plate gradonačelnika i predsjednika Skupštine, pojedinci iz stranaka koje čine većinu u lokalnim parlamentu, najavili su da će krenuti da provjeravaju diplome funkcionera i ostalih u gradskoj upravi.

Međutim, u istom pravcu kreće i SNSD.

Reagujući na posljednju sjednicu Skupština grada, koja je održana u ponedjeljak, iz lokalnog odbora SNSD-a ističu da su tada pokrenute brojne teme, a jedna od njih je bila i priča oko stručne spreme pojedinih odbornika.

"Gospodin Vitomir Pivaš, odbornik SDS-a, pred odbornicima, direktorima škola i javnih ustanova, te predstavnicima medija izjavio je da je diplomirani doktor stomatologije. Prema našim pouzdanim i provjerenim informacijama, ni više ni manje, on je student prve godine stomatologije koju je upisao školske godine 2013/14 na Univerzitetu u Banjaluci. Takođe, prema pouzdanim informacijama, gospodin Pivaš još nije položio osnovne ispite na prvoj godini i to anatomiju, histologiju i biohemiju", tvrde u SNSD-u.

Pivaš se, kako tvrde, duže vrijeme lažno predstavlja javnosti Dervente kao doktor stomatologije.

"Pozivamo gospodina Pivaša da javnosti sa dokazima poput diplome, studentskim indeksom, uvjerenjem o položenim ispitima i sličnim demantuje naše navode. Ukoliko to ne uradi u roku od sedam dana podnijećemo krivičnu prijavu zbog činjenja krivičnog djela “Lažno predstavljanje” jer je i na zvaničnoj stranici Grada Derventa dao lažne podatke o svojoj stručnoj spremi", najavili su iz SNSD-a.

Kažu da je ovo iznenađenje samo za neupućene, te dodaju:

"Javnost treba da zna da nova skupštinska većina i funkcioniše na lažima, obmanama i prevarama".

Pivaš se još nije oglasio na navode iz gradskog odbora SNSD-a.

“ĆEVAP I GOSPA DIPLOME”

Mirko Zemunović, predsjednik Skupštine grada Derventa, koji je na izborima bio na listi SP-a, da bi nakon poslednjih izbora i "provjere kod birača" napustio tu stranku te se priklonio DNS-u, najavio je nakon smanjenja plata opštinskim funkcionerima, stavljanje pod lupu, kako kaže, „ćevap i Gospa diploma“.

Zemunović tvrdi da je kucnuo čas da pod lupu stave i provjere glasine da li ima lažnih diploma, prije svih onih iz Travnika i Međugorja, odnosno Širokog Brijega, a koje su ti diplomci, navodno, "stekli" dok su tamo pojeli ćevape, ili se pomolili Gospi!

"Pozivamo, eventualne, vlasnike takvih diploma da sami daju ostavke i odu, a ne da se brukaju pred svijetom, jer ćemo i tu drskost i bahatost objelodaniti", poručio je Zemunović.

MojaDerventa.info