U Centru za kulturu naredne sedmice četiri projekcije filma “Toma”

Derventska publika naredne sedmice moći će uživati u čak četiri projekcije filma “Toma”.

Dervenćani će u Centru za kulturu film moći pogledati u utorak i srijedu, u terminima od 18 i 20:30 časova, a cijena ulaznice je 4 marke.

„Toma“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo, dok druga linija prati Tomin život, od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Film „Toma“ je jedan portret Tome Zdravkovića koji prikazuje početke njegove karijere, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Režiser filma je Dragan Bjelogrlić, a glumačku postavu čine Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović.

 

Tagovi: