Nove optužbe zbog smrti fudbalera: "Emilijano Sala je ubijen"

Osmog februara identifikovano je tijelo Emilijana Sale i sve nade o njegovom čudesnom preživljavanju avionske nesreće su se ugasile.

Sala je nekoliko dana prije nestanka potpisao za Kardif, u najvećem transferu u istoriji velškog kluba, a kako bi se što prije adaptirao na novu sredinu, požurio je na let nesigurnim avionom u kojem se, kako se kasnije saznalo, bojao letjeti.

Sve to natjeralo je na veliku sumnju Salinog rođaka Matijasa Gatija koji smatra da je cijela tragična situacija izrežirana.

- Ubili su Emilijana, - rekao je Gati, Salin rođak iz njegovog rodnog kraja kod Santa Fea.

Ovako on to sve objašnjava:

"Bilo je tu puno nepravilnosti. Sve je učinjeno loše i bio je obavezan da uđe u taj avion. Postao je važna figura i ostavili su ga samog, niko ga nije u tom poslu predstavljao".

Gati smatra da je potrebna opširna istraga kako bi se pronašao krivac za Emilijanovu smrt.

- Vjerujem da to sve treba istražiti jer postoje mnoge nepravilnosti. Trebali su malo više paziti i natjerati ga da putuje drugim avionom, - rekao je on.

Gati nije jedini koji tvrdi da je smrt argentinskog fudbalera sumnjiva. Podsjećamo, ranije je i Salina bivša djevojka iznijela optužbe naglašavajući da slučaj treba istražiti. 

Avion koji je Salu prevozio iz Nanta u Kardif, nestao je s radara 21. januara oko 20 sati.

Odmah se posumnjalo da se po velikom nevremenu srušio u olujno more, a nakon što je tri dana kasnije obustavljena zvanična potraga, pokrenuta je privatna za koju je preko interneta prikupljeno više od 300 hiljada evra.