OK Inova pojačana djevojkama iz mlađeg pogona juriša ka Premijer ligi

Odbojkašice banjalučke Inove, drugoplasirane su nakon jesenjeg dijela šampionata,  zaostaju pet bodova za prvopasiranom ekipom HE na Drini iz Višegrada, pa pojačane sa perspekivnim djevojkama iz omladinskog pogona, te oslonjene na kostur tima pokušaće da se domognu Premijer lige BIH.

Prva prepreka je ekipa Kozare iz Gradiške već za vikend, a trener Inove Dario Savović upozorava da je riječ o kvalitetnoj ekipi, koja je posebno neugodna na svom terenu.

- Od ove polusezone došlo je i do promjene igračkog kadra. Prvoj ekipi priključili smo i par kadetkinja. Idemo do kraja na sve pobjede. Protiv Kozare očekujem naravno pobjedu, ali s obzirom da su oni veoma neugodni na svom terenu igraćemo maksimalno ozbiljno – ističe Savović.

Već 11. kolo Prve lige Republike Srpske za odbojkašiće mogao bi u mnogome odrediti dalji tok takmičenja. U Banjaluku dolazi lider, ekipa iz Višegrada, pa Inova, koju je prošle godine samo jedan set dijelio od najvišeg ranga takmičenja, pokušaće i ove sezone da se domogne liderskog mjesta. Svjestan je te činjenice i trener ekipe iz Banjaluke.

- Drugo kolo u  nastavku prvenstva, očekujemo “ revanš” trenutnom lideru , vjerujem u svoju ekipu da možemo ostvariti pobjedu na svom terenu. Bice to zanimljiva utakmica u svakom smislu. Ekipa He na Drini je ekipa koja je igrala Premijer ligu tako da im sigurno ne manjka iskustva. Pokušaćemo pred našom publikom da ostvarimo pobjedu jer samo ona donosi nam mogućnost, da razmišljamo o prvom mjestu  – jasan  je Savović.

Svi mečevi 10. kola Prve lige Republike Srpske za odbojkašice su:

Ljubinje - HE na Drini

Kozara - Inova

Derventa - Crvena Zvijezda

Hercegovac - Glasinac

Slavija - Radnik

Piše: Miloš Vasiljević