Mješavina eteričnih ulja za grčeve u nogama i probleme s venama

Nedavno je objavljena ozbiljna studija koja povezuje predugo sjedenje s prekratkim životnim vijekom pa zato ako ne prodrmate tijelo svakih sat vremena i ne protegnete dobro noge, u skorijoj budućnosti možete imati čitav niz problema s kičmom, mišićima, zglobovima i živcima, kao i brojne kardiovaskularne bolesti.

Grčevi u nogama, ukočenost, bol i slaba cirkulacija koji nastanu zbog predugog sjedenja, osim kretanjem, uspješno se rješavaju i eteričnim uljima.

Sami možete napraviti uljnu mješavinu od eteričnog ulje lovora koje je odlično za tretiranje grčeva i bolnih mišića, potom eteričnog ulje ruzmarina koji podstiče perifernu cirkulaciju i čempresa koji se koristi kod proširenih vena i pospješuje vensku cirkulaciju, a umanjuje bol i otekline.

U mješavinu dodajte i eterično ulje koje se dobije destilacijom lista gorke narandže, a naziva se petitgrain gorke narandže te djeluje na mišićne grčeve i ublažava bolove u njima. Kao bazu mješavine koristite macerat gospine trave ili kantarionovo ulje koje se uspješno koristi kod bolova i svih problema s mišićima i venama.

U bočicu od 50 ml nakapajte po 25 kapi svakog eteričnog ulja i dodajte macerat gospine trave do 50 ml – tako ćete dobiti 10-postotnu mješavinu kojom možete nekoliko puta na dan mazati vaše umorne i ukočene noge.

Tagovi: