Za Elmu Mušinović potrebno 3.500 CHF za odlazak na liječenje

Petogodišnja Elma Mušinović iz Konjuhovaca kod Prnjavora, koja boluje od epilepsije, teške mentalne retardacije i tremora, hitno je potrebna pomoć humanista, kako bi se skupili neophodnih 3.500 franaka za odlazak na liječenje u Švajcarsku, koje je zakazano za početak februara.

Djevojčica Elma Mušinović stalno je na terapijama, a liječenje iziskuje mnogo novca, koji njeni nezaposleni roditelji ne mogu da obezbijede. I dok se bore sa besparicom, humani ljudi pritekli su sa svih strana, pomagali kako ko i koliko je mogao. I tako su Elmini roditelji, Indira i Mirsad došli maltene do pobjede nad opakom bolešću njihove djevojčice. Zahvaljujući humanim ljudima, Elma je u januaru 2018. godine uspjela da ode na liječenje i pretrage u klinici u Švajcarskoj. Od tada primjetno je poboljšanje u ozdravljenju. Uključena je u Centar sluha i govora u Banjaluci, gdje Elma takođe i na tom polju napreduje. Prema nalazima doktora, u februaru bi ponovo trebala na liječenje u Švajcarsku.

- Ta kontrola košta 3.5000 franaka, manje nego prethodni put kada smo išli. Ali, sada vidim da nam je teži put do tog’ skupljanja novca, jer nismo još skupili ni polovinu od potrebnog novca. Akcija je krenula u decembru, sada je već polovina januara, novac nismo skupili, a negdje do 25-og januara iznos bi trebali uplatiti. Ovom prilikom molim  ko je u mogućnosti da nam pomogne. Ko ne može, hvala opet, situacija je svakome teška - rekla je Indira, Elmina majka, prenosi TV K3.

Ono što je sada vidljivo, jeste smanjenje epileptičnih napada na jedan do dva mjesečno, a koji se takođe mogu korigovati. Majka Indira kaže da je djevojčica počela i da govori. Kontrola u eminentnoj Klinici za epilepsiju u Cirihu, gdje bi mala Elma boravila jedan dan, pokazala bi rezultate dosadašnjih nalaza, koji su rađeni unazad godinu dana.

- Elma bi jedan dan trebalo da provede u bolnici, gdje bi doktori odradili snimak glave, te uradili analizu krvi. Taj jedan dan košta 3.500 franaka. Bojim se stvarno kao majka da taj iznos nećemo skupiti - kaže Indira.

Roditelji djevojčice Mirsad i Indira Mušinović mole sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi obezbijedili neophodan novac, te tako svojoj Elmi pružili priliku za srećniju budućnost.