Želite li da budete zvijezda: Autori „Mesa“ tragaju za učesnicima novog projekta

Ako ste ikada poželjeli da se okušate u svijetu filma, osjetite atmosferu filmskog seta ili se pojavite u velikoj regionalnoj seriji, Bosonoga produkcija vam možda ispuni želju.

Producentska kuća iz Banjaluke otvorila je poziv za sve koji žele da učestvuju u stvaranju serije „Kosti“ kao statisti. Poziv je otvoren do 23. januara, a kasting će biti održan tokom naredna dva dana, 24. i 25. januara, takođe u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail adresu office@bosonoga.ba, a dobrodošli su kandidati svih profila i dobnih kategorija. U prijavi je potrebno navesti samo ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, broj mobilnog telefona, te uz ove podatke priložiti jednu ili dvije fotografije. Svi kandidati će potom biti kontaktirani u vezi sa rasporedima kastinga.

Serija „Kosti“ snimaće se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i Bosonoge produkcije. Ona predstavlja drugi dio „Banjalučke trilogije“, započete serijom i filmom „Meso“.

Iako se radnja „Kostiju“ i glavna glumačka imena i dalje čuvaju u tajnosti, poznato je da će sve epizode režirati Saša Hajduković, da je scenario za njih napisao Nikola Kolja Pejaković, te da će direktorica serije biti Brankica Janković. Upravo je ovaj tri stvorio „Meso“, prvu seriju iz Republike Srpske koja je, krajem 2017. godine, ostvarila milionsku gledanost širom regije, dok je istoimeni film prikazan na festivalima od Montreala i Čikaga do Sarajeva i Niša, usput prikupivši brojne nagrade.

Jedno ostvarenje iz Bosonoge produkcije se i u ovom trenutku takmiči na jednom prestižnom internacionalnom filmskom festivalu. Naime, kratki film „Kostakturta“, autorsko djelo Saše Karanovića, uvršten je u takmičarsku selekciju ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Küstendorf.

Sve novosti u pogledu serije „Kosti“ možete pratiti putem zvaničnih Facebook i Instagramstranica „Banjalučke trilogije“, dok vijesti iz Bosonoge produkcije možete među prvima saznate zapratite li Facebook i Instagram stranice ove producentske kuće.