Prepoznajte preljubnika: Odaće ga ovih šest karakternih osobina

Rade od jutra do mraka, ne daj Bože da vam ostave telefon nadohvat ruke i bježe od intimnosti - to je ponašanje za koje sa sigurnošću možemo reći da ukazuje na prevaru. Ipak, postoje i oni suptilniji koje tek treba da naučimo da čitamo...

Sklonost očijukanju - neke osobe osjećaju toliku potrebu za dokazivanjem svoje vrijednosti i poželjnosti, da ih ni monogamna veza ne može spriječiti da razmjenjuju poglede ili čak dodire s osobama s kojima nisu u vezi. Onaj ko očijuka s drugim, a to i ne pokušava da sakrije, najvjerovatnije će se odlučiti i za neki ozbiljniji korak - u pogrešnom smjeru.

Pohlepa - ako komentarišu kako bi u svakom trenutku mogli da nađu "bolje" od vas, vjerovatno će se prije ili kasnije zaista uputiti u potragu...

Zaokupljenost sobom - mnogi stručnjaci su saglasni da preljubnici pokazuju brojne karakteristike narcisiszma. Ako vaš partner konstantno traži pažnju, pohvale ili priča o sebi, moguće je da će to isto tražiti i van veze kako bi zadovoljio potrebu da mu se dive i da se osjeća potrebno.

Prevara - ne govorimo samo o fizičkom odnosu s drugom osobom, iako je i to očigledan pretkazivač budućosti. Ako ste nekoga uhvatili u bilo kakvoj vrsti ozbiljne laži, ta osoba vas je na neki način već prevarila. Jeste li sigurni da neće opet?

Nesigurnost - ponekad prevari vodi nečija opsesivna i nezdrava potreba za pažnjom. Nesigurni ljudi žive u konstantnom strahu da nisu dovoljno dobri za partnera i da će ih i on ostaviti, pa se okreću prevari kako bi stvorili plan B.

Optužbe - psiholozi tvrde da osobe koje varaju često postaju paranoične jer vjeruju da i njihov partner razmišlja na isti način - da bude nevjeran. Ako vaš partner ima nekontrolisane ljubomorne ispade kad čuje da razgovarate s kolegom s posla i optužuje vas za nešto što niste skrivili, možda vam zapravo time poručuje nešto o sebi.

Tagovi: