Rezultat sa Evropskog prvenstva Miličin adut u izboru za najboljeg sportistu

Tekvondoistkinja Milica Karanović godinu na izmaku pamtiće po petom mjestu na seniorskom Evropskom prvenstvu do 21 godine koje je održano u Varšavi, piše Glas Srpske.

To je bio i više nego dovoljan razlog da je Tekvondo asocijacija Republike Srpske drugu godinu zaredom nominuje za izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Da je imala malo više koncentracije, donijela bi i medalju iz Poljske, ali je takmičarka iz Letonije Jolanda Tarvida ipak bila za nijansu bolja.

– Do te borbe savladala sam tri protivnice, u ovoj vodila od početka do posljednjih desetak sekundi, ali sam na trenutak izgubila koncentraciju, što je rivalka iskoristila i dobila borbu sa 16:14. Svakako da mi je krivo zbog tog detalja, ali ni peto mjesto u Evropi nije mala stvar, rekla je Karanovićeva.

U kategoriji do 57 kilograma bila je najmlađa takmičarka pa je ovaj rezultat utoliko veći.

 Bila sam najuspješnija takmičarka reprezentacije BiH, a kući sam se vratila sa mnogo iskustva koje mi je nedostajalo kako bih donijela medalju. Iduće godine Evropsko prvenstvo je u Švedskoj i nadam se da ću otići bar korak dalje, rekla je mlada Dervenćanka.

Osim prvenstva u Švedskoj, pokušaće da ostvari normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Mančesteru, te produžiti dominaciju na domaćim takmičenjima.

– Osvojila sam prvenstvo Republike Srpske i još pet prvih mjesta na turnirima u BiH i okruženju. Posebno sam zadovoljna pobjedama na turnirima u Zagrebu i Zrenjaninu, gdje je bila vrlo jaka konkurencija. Izdvojila bih i treće mjesto u Ljubljani, jer sam radila sa jako kvalitetnim rivalkama, rekla je Karanovićeva koja je prošla sve uzrasne kategorije reprezentacije BiH, a iako ima 18 godina, standardni je član seniorskog tima.

Mašta o Olimpijskim igrama

Kao i svi sportisti, i Milica Karanović nada se da će jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama.

– Nadam se da mogu otići, iako je dug put do završnice. Potrebno je, prije svega, da počnem da se takmičim na jačim turnirima, za šta je, naravno, potrebno mnogo više novca, rekla je Karanovićeva.