MUP RS obilježava krsnu slavu

Služenjem parastosa poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje počelo je obilježavanje krene slave MUP-a Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila.

 

Vijence na spomen obilježje stradalim pripadnicima MUP-a Republike Srpske između ostalih položili su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, delegacija Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluka, delegacije Udruženja logoraša i Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, pišu Nezavisne.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da je ovaj dan poseban te da je opredjeljenje da se čuva sloboda koja je stečena.

Željka Cvijanović, predsjednik RS, rekla je da je u oblasti bezbjednosti uloženo dosta novca i sredstava i treba jačati MUP i bezbjednost te da će nova Vlada Srpske nastaviti u istom smjeru.