Jedan Banjalučanin priznao, drugi negirao povezanost s narkoticima nakon "napada tvorom na policiju"

Luka Tomašević (25) iz Banjaluke, koji je osumnjičen za šverc narkotika, priznao je da je droga koja je pronađena u vikendici u Ulici Franca Šuberta njegova, dok je Vladimir Sumonja (28) negirao povezanost s ovim slučajem.

Ovo su oni rekli tokom ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, koje im je danas predložilo određivanje jednomjesečnog pritvora, o čemu će odlučiti sud. 

Na ispitivanju Sumonja je rekao i da se našao slučajno na mjestu događaja, ali je priznao da je drogu pronađenu u njegovom stanu nabavio i koristio za ličnu upotrebu. S druge strane, Tomašević je priznao da je nabavljao drogu kako bi je preprodao, ali da ga je policija spriječila u tome, te je istakao da je bolestan, za šta je priložio medicinsku dokumentaciju. Da je nabavljao veće količine narkotika, od 50 do 60 grama za iznos od 250 KM, Sumonja je, kako nezvanično saznajemo, ispričao tužiocu, tvrdeći da mu je jeftinije da kupuje drogu u većim količinama.

Podsjećanja radi, ovaj dvojac uhapšen je u petak u banjalučkom naselju Šibovi, gdje ih je policija zatekla s drogom. Kada su ugledali policiju, počeli su da galame i uništavaju narkotike, te su uzvikivali:

-Šta ćemo sada, brate? Popadaćemo, ne gine nam zatvor. Bacaj prah u sudoper i puštaj vodu.-

Nakon ovog čina na policajce su bacili tvora iz vikendice, ali su na kraju ipak uhapšeni.

Pretresom stanova osumnjičenih, nakon hapšenja, pronađeno je više od dva kilograma narkotika, i to 218 grama spida, 2,4 kilograma skanka i 131 gram ekstazija. Pronađena je i oprema za improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge.

Osim Tomaševića i Sumonje uhapšena je i A.D., djevojka jednog od osumnjičenih, koja im je, kako je navedeno, dozvolila da koriste vikendicu njenog oca.

Kako je rečeno, Tužilaštvo osumnjičene tereti da su zajedno nabavljali, prepakivali i preprodavali narkotike, što dodatno potvrđuje činjenica da su u vikendici zatečeni zajedno. Tegle s narkoticima koje su pronađene kod njih bile su obilježene na isti način.

Tomašević nije poznat po krivičnim djelima i do sada nije osuđivan, dok je Sumonja stari znanac policije koji je osuđivan sedam puta. Presude su mu izrečene zbog preprodaje marihuane i spida 2011. godine. Tada ga je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci  osudilo na tri godine robije. Zbog šverca narkotika je 2012. godine dobio godinu dana zatvora. Osuđivan je i za napad na službeno lice, nanošenje teških tjelesnih povreda i otuđenje tuđe stvari.

U pretresima pronađeno

2,4 kilograma skanka

218 grama spida

131 gram ekstazija

Oprema za improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge