Avion „Rajanera“ umjesto na banjalučki aerodrom sletio u Zadar

Putnici na letu FR7900 Memingen – Banja Luka koju je odnedavno uveo „Rajaner“ bili su iznenađeni kada su sinoć, umjesto u Banjaluku, bez ikakvog objašnjenja, sletjeli u Zadar.

Ništa manje nisu bili iznenađeni ni članovi njihovih porodica i prijatelji koji su ih čekali na banjalučkom aerodromu u 19.25 časova, kada je avion iz Memingena trebao da sleti.  Punih 15 minuta službenici banjalučkog aerodroma pojma nisu imali gdje je završio avion, prenosi Istinito.

– Prvo su nam rekli da je avion sletio u Zadar kao najbližu opciju, jer je navodno u Laktašima gusta magla – rekao je za Istinito Banjalučanin koji je čekao svoje prijatelje.

Iako je bilo i bližih aerodroma od Zadra, kompanija se odlučila baš za taj aerodrom jer im je tamo, kako tvrde u Aerodromu Banjaluka – “baza”.

Prema našim saznanjima, nije isključeno da je u pitanju greška pilota, jer im je Zadar odavno stalna relacija.

– Kada sam pozvao aerodrom u Njemačkoj, rekli su da je avion sletio u Banjaluku, onda kad sam im objasnio da je avion već u Zadru “slučajno” je prekinut poziv. Nakon dva minuta su me zvali i rekli da je avion sletio u Zadar zbog kvara na mašini i da je to bila najbliža opcija, a znamo da je Zagreb bliži – kaže jedan od putnika Rajanera.

Zabunu je unio i treći poziv iz Njemačke i to sat vremena nakon slijetanja, u kojem su ponovo tvrdili da je avion zbog guste magle u Laktašima sletio u Zadar.

Putnici su nakon slijetanja u Zadar obaviješteni da mogu koristiti usluge taxi prevoza do Banjaluke uz naknadu od 100 evra, ili da čekaju da kompanija „Rajaner“ organizuje prevoz autobusima do Banjaluke.