“Pivske priče” proslavile prvi rođendan i prikupile 1.350 KM koje će donirati u humanitarne svrhe

Tvorci televizijskog serijala “Pivske priče”, Novak Čičković i Vedran Ševčuk Alf, proslavili su prvi rođendan ove popularne emisije u banjalučkom koktel klubu “Smuggler” i tom prilikom prikupili 1.350 KM, koje će donirati u humanitarne svrhe.

Voditelj i snimatelj “Pivskih priča” odlučili su da svoj prvi rođendan proslave pod parolom “Okreni turu, pokreni priču” i na taj način skrenu pažnju ljudima na muške bolesti rak testisa i prostate i da pokažu onima koji imaju problem s ovom opakom bolesti da nisu sami.

- Kada smo pričali o rođendanskoj žurci, na prvu smo se dogovorili da ljudima predstavimo kraftere s kojima smo radili ili s kojima ćemo raditi. Pošto nam je koncept emisije kultura piva, onda je bilo idealno da pokrenemo još jednu novu dimenziju kroz humanitarni rad i žurku. Novac koji smo prikupili na rođendanskoj žurci, a to je 1.350 KM, biće uplaćen momku koji boluje od raka testisa, a uz konsultaciju s Udruženjem onkologa RS - rekao je Novak Čičković.

Snimatelj Vedran Ševčuk Alf ističe da je žurka pod nazivom “Okreni turu, pokreni priču” ispunila sva njihova očekivanja, pa čak i premašila.

- Ideja se rodila tako što nam je nekoliko banjalučkih kraftera odlučilo pokloniti bačvu piva za rođendan. Prvobitna ideja je bila da pozovemo nekoliko naših prijatelja i saradnika da proslavimo, ali smo od toga brzo odustali i odlučili se na humanitarnu zabavu. Kada se pročulo da je zabava humanitarnog karaktera, bukvalno za dva dana nam se javilo još kraftera, koji su bez imalo oklijevanja podržali akciju. Veliko hvala svima koji su podržali akciju i omogućili da ona bude održana - rekao je Ševčuk.

Snimatelj serijala je dodao da je potrebno još više ovakvih humanitarnih akcija.

- Svakako nam treba još ovakvih akcija jer se, nažalost, sve više ljudi kod nas liječi SMS porukama i dobrovoljnim prilozima i biće potrebno sve dok se to ne promijeni - zaključio je Ševčuk, pišu Nezavisne novine.

Što se tiče emisije “Pivske priče”, voditelj Čičković ističe da će i dalje predano raditi na promociji kulture piva.

Tagovi: