Za pet dana sankcionisano 332 vozača

Pripadnici Policijske uprave Doboj u periodu od 1. do 5. novembra kaznila je 332 vozača od ukupno 886 kontrolisana, i to zbog prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz ove Uprave.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 286 vozača je prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila, a od toga je 239 vozača prekoračilo brzinu kretanja od 11 do 20 km/h, 39 vozača je prekoračilo brzinu kretanja od 21 do 30 km/h, dok je osam vozača prekoračilo brzinu za više od 31 km/h.

Alkotestirano je 597 vozača dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode.

Kontrola saobraćaja je naročito bila usmjerena na mjestima i dionicama puteva na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

– Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u našoj operativnoj nadležnosti. Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno sa drugim faktorima, uz razvijenu veću brzinu kretanja vozila, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike saobraćaju – naveli su u PU Doboj i apelovali na građane da savjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju i da se pridržavaju zakonskih propisa i uslova na putu.

Tagovi: