Evita predstavila treću zbirku poezije

Mlada pjesnikinja Evita Bojkovac iz Dervente još jednom je osvježila poetsko nebo iznad Republike Srpske izdavši treću zbirku pjesama “Kompozitor mjesec” kojom je probudila veliko interesovanje ljubitelja lijepe riječi, piše Glas Srpske.

Među korice svoje najnovije zbirke ova trinaestogodišnja Dervenćanka utkala je 65 pjesama koje govore o mašti, izmišljenim bićima, vilama, životinjama i prirodi, koja je za nju neiscrpan izvor inspiracije.

Koliko je predana svojom knjigama, pokazuje to što je svaku ilustraciju koja se našla u novoj zbirci iscrtala svojom rukom, pokazavši tako raskošan talenat koji posjeduje.

– Svoju najnoviju zbirku pjesama “Kompozitor mjesec” predstavila sam na nedavno održanom 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, gdje sam upoznala mnoge slavne pjesnike, poput Ljubivoja Ršumovića. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za moje pjesme, što me je oduševilo, kaže ova djevojčica i ističe da priprema svoju prvu knjigu priča.

Četiri pjesme ove talentovane djevojčice uvršćene su u almanah “Žamor reči” koji je promovisan u Beogradu u kući Kralja Petra Prvog, piše Glas Srpske.

Tokom promocije Evita je izrecitovala svoju pjesmu  “Usnuli grad” nakon čega joj je dodijeljeno priznanje za doprinos afirmaciji pjesničke riječi. Prve dvije zbirke pjesama koje su proizašle iz njenog pera, “Leptirova čajanka” i “Ružičasto sunce i plavi mjesec”, nagrađivane su više puta kako u RS, tako i u Srbiji.