Brutalno saopštenje iz vrha FIFA: Nema Mundijala za one koji budu igrali Superligu Evrope

Fudbalski svijet je na ivici da doživi veliku podjelu koja bi mogla da upropasti najmasovniju igru u istoriji čovječanstva, a svakako bi imalo veoma ružan epilog.

Nakon što su se pojavile informacije o Superligi Evrope koja bi “odvukla” najjače klubove Evrope da se takmiče međusobno i odustanu od Lige šampiona i Lige Evrope, oglasio se prvi čovjek FIFA Đani Infantino.

– Najvećim imenima svjetskog fudbala biće zabranjeno učestvuju na Mundijalu pod uslovom da se pojave u toj evropskoj Superligi. Moramo da spriječimo nastanak Superlige, isto tako i ljetnje turnire po Sjevernoj ili Južnoj Americi koji bi vodili ka njenom formiranju. O ovoj temi se priča već 20 godina. Samim tim što su se pojavili dokumnetu, postoji i realna opasnost da do odvajanja dođe. Naš zadatak je da pronađemo način da fudbal ostane jedinstven – rekao je Infantino, piše Blic.

On želi da zadrži sve klubove na okupu, pod jednom organizacijom.

– Naša ideja je da organizujemo Svjetsko prvenstvo za klubove. I ono nudi odrđene nagrade i lijepu distribuciju novca. Moj zadatak je da ubjedimo klubove da će Svjetsko prvenstvo za klubove biti bolje nego dosad. Imaćemo sastanak u martu, pa ćemo da vidimo. Moramo da pronađemo rješenje, a ako to nije moguće, onda će odlučiti većina, jer je to suština demokratskih procesa – naveo je predsjednik FIFA i zaključio:

“Ili ste u našem sistemu ili van njega!”

Tagovi: