Radnici „Unisa“ poslali poruku većinskom vlasniku

Radnici „Unisa“ odlučili su na današnjem sastanku da produže svoj sedmodnevni štrajk s obzirom, kako je saopštio Sindikalni odbor ovog preduzeća, nije postignut nikakav napredak kroz pregovore sa rukovodstvom preduzeća. Sastanku nije prisustvovao niko od direktora.
 

Podsjećamo, radnici su od uprave traže da im se isplate julska i avgustovska plata u bruto iznosu i prevoz za februar, te omogući ovjera zdravstvenih knjižica i penzionisanje radnika koji su stekli uslove za penziju, piše Derventa Cafe.

Desetogodišnjim planom restrukturisanja „Unisa“ predviđeno je priznavanje 24 plate iz ranijeg perioda. Isplata u ratama je trebalo da počne prije godinu dana, a predviđena je i naplata sudskim putem ukoliko to ne bude ispoštovano.

– Međutim, izvršenje nije moguće jer sud nije dostavio izvršna sudska rješenja na osnovu kojih bismo tražili zarađeni novac, zbog čega smo dali rok upravi do 1. novembra da zajedno sa nadležnim sudom to pitanje riješi, poručeno je iz SO „Unisa“, prenosi Derventa Cafe.

Radnici neće nastavljati sa poslom sve dok se u potpunosti ne riješe potraživanja, odnosno pitanja plata, doprinosa, prevoza, penzionisanja i zaštite naradu, zbog čega su u ponedjeljak, 22. oktobra, zatražili direktan sastanak sa vlasnikom Goranom Tomićem sa ciljem rješavanja navedenih pitanja.