Dobročinstvo se uči od malih nogu: U vrtiću „Trol“ obilježena još jedna „Dječija nedjelja“

Posjetom delegacije OO Crvenog krsta Derventa u vrtiću „Trol“ danas je završeno obilježavanje „Dječija nedjelja“ u ovoj ustanovi, višednevne manifestacije koja se održava tokom prve sedmice oktobra. Ovom prilikom „troliće“ je slatkišima obradovao Dragan Kainović.

 

I ovog puta, pod motom „Vjerujem u sebe“, mališani su učestvovali u nizu aktivnosti, a stigli su čak i da u Gradiškoj osvoje drugo mjesto na Dječijim igrama.

–  Svakog dana smo radili nešto novo, pa su tako stariji polaznici pomagali tetama oko hranjenja i presvlačenja djece u jaslicama, čime su pokazali da su oni zapravo veliki. Polaznici škole sporta pokazali su svoje fizičke sposobnosti na nekoliko takmičenja, a naravno, družili smo se i sa bakama i dekama, rekla je direktorica ustanove Gordana Simić, prenosi Derventa Cafe.

Tokom ove sedmice zajedničkim snaga prikupljeni su paketi hrane koje će Crveni krst podijeliti socijalno ugroženim višečlanim porodicama, naglasila je predsjednica CK Emilija Pajić.

– Tokom dječije nedjelje, u dogovoru sa vaspitačima, posjetimo sve dječije ustanove u gradu. Zauzvrat, mališani sa svojim porodicama organizuju humanitarnu akciju čime od malih nogu se uče dobročinstvu, rekla je Pajićka.

Ovom prilikom „troliće“ je slatkišima obradovao Željko Kainović iz Osinje.