U Derventi održane Sedme posavske večeri

U Derventi su održane Sedme posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda, na kojoj je nastupilo pet kulturno-umjetničkih društava.

 

Idejni pokretač manifestacije Jelica Blažević istakla je da su Posavske kulturne večeri manifestacija na kojoj se može vidjeti sva ljepota narodnih nošnji, ali i čuti izvorna pjesma posavskoga kraja.

– To je moja zamisao i drago mi je da smo uspjeli istarajati u organizaciji. Osim nastupa pet kulturno umjetničkih društava, tu je i izložba slika, ručnih radova, jednom riječju svega onog što se rukom može proizvesti – rekla je Blaževićeva.

Pokrovitelj manifestacije je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je prisustvovao manifestaciji i istakao njen značaj.

– Manifestacija je organizovana s ciljem da se gaji tradicija, običaji i nošnje. Pohvaljujem organizatore koji su uspjeli da nas okupe – rekao je Jerković.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruženja “Posavljak” Franjo Blažević.

– Ne dozvolimo da umre naša tradicija, običaji, ne smijemo to dopustiti. Moramo graditi ono što su naši očevi započeli – rekao je Blažević.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, župan Koprivačko- križevičke županije Darko Koren, zamjenik načelnik opštine Derventa Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja opšte uprave Borivoje Golubović i drugi.

(Agencije)