Govedarica u Derventi: Pobijedićemo i nećemo dozvoliti treći entitet

Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je sinoć u Derventi da je postojanje dva entiteta najbolje za srpski narod i Republiku Srpsku, zbog čega je za ovaj savez neprihvatljiva dejtonska prekompozicija.
 

-Savez za pobjedu ne prihvata dejtonsku disharmonizaciju i, ako mi pobijedimo na izborima, građani Republike Srpske mogu mirno da spavaju. Nema trećeg entiteta i neka to zaborave oni koji priželjkuju- poručio je Govedarica, koji je prisustvovao centralnoj tribini SzP-a na kojoj je predstavljen program i zajednički kandidati za opšte izbore.

On je rekao novinarima da Republika Srpska ne zaslužuje spomenike sa ustaškim obilježjima koja se nalaze u Modranu od 2009. godine.

-Moj drugi radni dan kao predsjednika biće formiranje komisije koja će se pozabaviti tim problemom- naveo je Govedarica.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici dva Obren Petrović uvjeren je da će u Derventi biti ostvarena pobjeda, kao i 2014. godine.

-Očekujemo jednog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedine četiri i dva poslanika u Predstavničkom domu BiH iz Izborne jedinice dva. Nećemo se svađati u Sarajevu, nama ne smetaju ni Bošnjaci, niti Hrvati. Potrebno nam je jedinstvo iz Banjaluke da ostvarimo prava za Republiku Srpsku, da se borimo argumentima-rekao je Petrović.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Nade Planinčević naveo je da će se boriti za više pravde i odgovornosti.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice četiri Milan Đukić rekao je da je plan obnove ove stranke jasan, konkretan i vrlo sprovodiv.

-Potrebna je ekonomska, privredna, demografska obnova. Ključni zakon koji treba donijeti je zakon o ispitivanju porijekla imovine- naglasio je Đukić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je nakon izbora potrebna inventura u svim segmentima, posebno u ekonomskom, socijalnom i u vladavini prava.

On je ponovio da će insistirati i na transformaciji sistema sudova i tužilaštva u Republici Srpskoj.

(Agencije)