Koalicija “Pod lupom” nadgledaće većinu biračkih mjesta u Derventi

Koalicija “Pod lupom” nadgledaće izborni proces na oko 80 odsto biračkih mjesta u Derventi, istakao je Srđan Ostojić, regionalni asistent koalicije za banjalučku regiju.

 

Ostojić je nakon sinoćnjeg predavanja posmatračima rekao da su ovo treći redovini izbori koje koalicija “Pod lupom” nadgleda.

– Imaćemo ukupno 4.000 posmatača koji će biti na terenu tokom izbornog dana, kao i mobilne timove, dok unazad 3 mjeseca 70 ljudi dugoročno posmatra sve pripremne i druge aktivnosti vezane za izbore, otkrio je Ostojić.

Tridesetak posmatrača na izborima u Derventi upoznato je sa dužnostima na dan izbora i načinom prijave eventualnih nepravilnosti, piše Derventa cafe.

Spasoje Kulaga, dugoročni posmatrač koalicije za Derventu, Brod i Prnjavor, rekao je da će posmatrači imati još jedno slično predavanje, te da će u ove tri opštine obuku ukupno proći 120 ljudi.

Koaliciju “Pod lupom” čini šest nevladinih organizacija i to “Perpetuum mobile” iz Banjaluke, Centar za građansku saradnju Livno, Centar civilnih inicijativa, Forum građana Tuzla i “Munja – inkubator ideja” iz Sarajeva.