Derventa ima najboljeg motociklistu BiH i najuspješnijeg mladog boksera Srpske

Načelnik opštine Milorad Simić organizovao je danas prijem za Miroslava Milojevića Mirona, dobitnika nagrade “Vozač godine” u izboru Moto saveza BiH, i Srđana Teofilovića, najboljeg boksera Republike Srpske u kategoriji školaraca.
 

Simić je ovom prilikom istakao da Derventa ulaže oko pola miliona maraka godišnje u sport i da je to veoma dobro utrošen novac kada vidi uspjehe derventskih sportista.

– Oni su pravi ambasadori naše opštine, kao i naši fudbaleri, rukometaši, odbojkaši i košarkaši i zadovoljstvo je da imamo priliku da im čestitamo i pružimo ruku, kazao je Simić, uručivši sportistima i simbolične novčane nagrade.

Milojević je tako prvi vozač kojem je dodjeljena ova nagrada MS BiH, što posebno daje na značaju. Jedan je od rijetkih vozača koji se takmičio u svim disciplinama koje savez ogranizuje, čime je potvrdio svoju svestranost, prenosi Derventa Cafe.

– Ove sezone osvojio sam Prvenstvo BiH u “road racing-u”, a pobjednik sam i Prvenstva BiH u moto-krosu u klasi “MX Veteran”, kao i pozivne trke “super sport” klase, te sam nastupio u takmičenju “extreme enduro”. Rijetkost je kada vozači učestvuju u tolikim disciplinama, a ja sam uspio i da postanem dva puta šampion, rekao je Miron, dodajući da su članovi njegovog MK “Miron moto Derventa” i trećeplasirani u “road racing-u” Nedjeljko Tadić, te Saša Gajić, pobjednik moto-kros klase “MX Turist”.

Dvanaestogodišnji Teofilović nagradu za naboljeg mladog boksera u svojoj kategoriji zaslužio sa svih sedam trijumfa nad svojim protivnicima u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Boksom se bavim unazad četiri godine, a krenuo sam na nagovor strica i trenera Slavena. Ova mi nagrada veoma znači, a pored boksa bavim se i tekvondoom, rekao je mladi bokser.

Njegov trener Slaven Teofilović pojasnio je da Srđanov uspjeh dobija više na težini kada znamo da su u njegovoj kategoriji uglavnom borci od 14 godina, te da svake sedmice moraju tražiti adekvatne sparing partnere, nerijetko i van granica Bosne i Hercegovine.