Tekstilcu bod u Istočnom Sarajevu

Fudbaleri Slavije i Tekstilca podijelili su bodove u Istočnom Sarajevu, u utakmici 7. kola Prve lige Republike Srpske, odigravši 1:1.

 Igrala se 15. minuta susreta Dražen Marić je bez ikakvog razmišljanja pokazao na bijelu tačku, a Ozren Perić je lako pogodio za 1:0.

 U 57. minutu Vučina Šćepanović šutira sa nekih 25 metara, a Dejan Plisnić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Poslije tog kornera, Bojan Regoje je najviši u skoku, a sada nakon njegovog šuta lopta pogađa jednog od igrača Tekstilca u ruku, a Dražen Marić ponovo bez razmišljanja dosuđuje penal, ovaj put za domaće. Loptu je uzeo Igor Radovanović i lako pogodio za 1:1. 

Brzo nakon tog gola ponovo je splasnula igra u Istočnom Sarajevu, pa se narednih dvadesetak minuta gledala uspavanka. Sve do 77. minute kada sjajnu akciju izvode gosti iz Dervente, a Slaviša Maksimović šutira, no na putu do mreže lopta pogađa jednog od fudbalera Slavije i odlazi u korner.

Nekako, i to je bio okidač da Tekstilac ofanzivnije krene po sva tri boda. Uspjeli su u više navrata da probiju odbranu domaćih, međutim ti napadi u završnici nisu bili valjani, pa nisu ni uspjeli stići do pogotka.

Do kraja nije bilo golova.

SLAVIJA – TEKSTILAC 1:1 (0:1)
SRC Slavija
Gledalaca: 300
Sudija: Dražen Marić (Bijeljina)
Strijelci: 0:1 Perić 15 (p), 1:1 Radovanović 58 (p)
Žuti kartoni: Regoje, Kokot (Slavija), Komlenović, Susaković, Kovač (Tekstilac)
Crveni karton: Zoran Kokot (Slavija) 90

Slavija: Nedžibović, M.Lalović, Regoje, N.Pušara, Babić, Radovanović, Kokot, Šćepanović, Žugić (od 80.Bojanić), Arbinja (od 46. Popovac) , A.Pušara

Tekstilac: Plisnić, Marić, Jolović, Kovač, Maksimović, Perić, Susaković (od 90. Brković) , Ćorić, Komlenović, Đekić (od 73. Simić), Kukić (od 81. Duspara)