U Derventi održani susreti invalida rada

Savez invalida rada Republike Srpske organizovao je u Derventi prošle subote (15. septembra) 14. Zborovanje invalida rada čiji je domaćin bila Opštinska organizacija invalida rada Derventa.

 

Na području Republike Srpske registrovano je više od 60 hiljada invalida rada, a njihov položaj u društvu je dosta težak, rečeno je na svečanoj sjednici 14. susreta invalida rada u Derventi.

– Savez invalida rada je organizacija od posebnog interesa za Republiku Srpsku. Već dugi niz godina održavamo ove susrete invalida od Trebinja do Novog Grada. Ovdje ćemo danas izmijeniti iskustva, družićemo se uz sportske igre. Saradnja sa derventskom organizacijom invalida rada je veoma dobra već dugi niz godina, rekla je Milka Jović, predsjednik Saveza invalida rada RS.

Predsjednik derventske organizacije invalida rada Ratko Pećić je rekao da su na 14. susretu invalida prisustvovali invalidi iz Doboja, Gradiške, Banjaluke, Novog Grada, Zvornika i Trebinja i naglasio da organizacija u Derventi veoma uspješno djeluje punih dvadeset godina, prenosi Derventa Cafe.

– Sredstva za rad je teško obezbijediti ali je bitno da poslujemo pozitivno, istakao je Pećić.

Učesnici susreta su učestvovali u takmičenjima u kuglanju i pikadu, zatim su posjetili muzejsku postavku NB „Branko Radičević“, te crkvu u Donjem Detlaku i istorijski kompleks “Ambarine“.