Ovako će izgledati budući park “9. januar” u Derventi (FOTO)

Nakon početka radova na izgradnji terena sa vještačkom podlogom i proširenju vrtića “Trol”, uskoro se očekuje raspisivanje javnog poziva za izvođača radova na izgradnji parka “9. januar”.

Tako se približio početak realizacije projekta vrijednog 350.000 maraka, posljednjeg od tri koje finansira Vlada Republike Srpske u Derventi, vrijednih ukupno milion maraka, prenosi Derventa cafe.

park-9-januar11

Idejno rješenje za prvu fazu, koja se odnosi na parcelu od 5.000 kvadrata na kojoj se nalazila OŠ “Zdravko Čelar”, je završena. Ta površina uskoro će biti očišćena i okrčena, kaže načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić.

– Predviđeno je da na tom prostoru bude izgrađeno dječije igralište, ljetnja koncertna bina, fontana, teretana na otvorenom, staze za šetnju i trg u obliku Republike Srpske, otkriva Jevtić.

Po završetku prve faze urediće se i druga cjelina parka, odnosno prostor između Omladinske ulice i obale Ukrine, a potom i sadašnji Gradski park kod bazena. Na kraju, ta dva prostora i dvije obale Ukrine povezivaće i pješački most.

park-9-januar-derventa

park-9-januar-derventa3

park-9-januar-derventa6

Tagovi: