Dodik: Derventa – strateški važan dio Republike Srpske

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da ne dolazi u obzir nikakva priča o trećem entitetu, koji bi ugrozio Derventu jer je ova opština strateški važan dio Republike Srpske.

– Ovdje smo da se zahvalimo ljudima iz Dervente što su uporno bili sa nama na mnogim projektima koje smo završili, u mnogim našim pobjedama. Ovdje smo pobijedili sedam puta uzastopno i očekujemo da bude i osmi put – rekao je Dodik novinarima u Derventi, gdje je održana predizborna tribina SNSD-a.

On je istakao da će kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odbaciti bilo kakvu priču o realizaciji odluke “Sejdić-Finci” koja se odnosi na ukidanje prefiksa srpski.

– Zalagaću se za Republiku Srpsku u skadu sa ustavnim pozicijama i Dejtonskim sporazumom. Odbaciću bilo kakvo ignorisanje interesa Republike, ali i uvažavaću prava svih drugih. Nikada neću dozvoliti da Srpska bude omalovažana i ponižavana – rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Kada je riječ o BiH, Dodik ističe da će interesi Republike Srpske biti na prvom mjestu, dodajući da će, ako bude dogovora na nivou BiH, poštovati stav samo ako nije na štetu Republike Srpske.

– Cilj mi je da ojačamo političku i institucionalnu snagu srpskog naroda u BiH – poručio je Dodik.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD nastavlja da radi za mir, stabilnost, prosperitet, jačanje institucija Republike Srpske i ekonomije, uz zaštitu nadležnosti Srpske.

Ona je istakla da se SNSD zalaže za slogu i jedinstvo, te poručila da će pobijediti na predstojećim izborima.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice četiri Igor Žunić rekao je da je veličanstvena atmosfera u Derventi način da se zahvale Dodiku i Cvijanovićevoj.

– Oni su uradili mnogo za Derventu i kada pobijede, građani znaju da će ova lokalna zajednica napredovati. Tako će biti i nakon ovih izbora – rekao je Žunić.

Kandidat za narodnog poslanika iz ove izborne jedinice Vesna Jungić očekuje veliku pobjedu SNSD-a u Derventi i Republici Srpskoj.

– Nemamo dilemu da je Derventa u porodici pobjednika. Derventa to pokazuje večeras. Idemo naprijed, složno do pobjede – poručila je Jungićeva, prenose agencije.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović rekao je da veličanstvena atmosfera u Derventi garantuje pobjedu SNSD-a.

Na večerašnjoj centralnoj tribini predstavili su se i drugi kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Tagovi: