Nedjelja sunčana, od ponedjeljka blagi porast temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH nedjelja će biti većinom sunčana, uz najvišu dnevnu temperaturu do 28 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, dok će oko rijeka i po kotlinama biti magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost, koje će biti više u centralnom planinskom pojasu.

U Republici Srpskoj i FBiH danas preovladava promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima.

Do kraja dana na jugoistoku Hercegovine je moguć lokalni pljusak, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica osam, Han Pijesak i Kalinovik 18, Mrakovica i Čemerno 19, Klekovača, Gacko i Ivan Sedlo 20, Kneževo, Sokolac, Mrkonjić Grad i Sarajevo 21, Krupa na Uni, Srebrenica i Livno 22, Majevac, Istočno Sarajevo, Nevesinje, Šipovo i Ribnik 23, Mlječanica, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 24, Novi Grad, Bileća, Rudo, Prijedor i Srbac 25, Višegrad, Banjaluka i Brčko 26, Bijeljina 27, Trebinje 28 i Mostar 30 stepeni Celzijusovih.

Ponedjeljak: Ujutro i prijepodne sunčano i sa sunčanim intervalima uz malu do umjerenu oblačnost, te svježe. Oko rijeka i u kotlinskim predjelima magla. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima. Temperatura bez bitne promjene u odnosu na prethodni dan. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, na jugu do 17°C, u planinama oko šest stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24°C do 29°C, u planinama od 19°C.

Utorak: Ujutro svježe u planinama prohladno. Prijepodne sunčano i sa sunčanim intervalima uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana sa sunčanim intervalima. Minimalna temperatura vazduha od devet do 14°C, na jugu do 16°C, u planinama oko šest stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, u planinama od 20°C.

Srijeda: Ujutro svježe u planinama prohladno. Prijepodne i tokom dana sunčano sa malom do umjerenom dnevnom oblačnošću. Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 16°C, na jugu do 18°C, u planinama oko osam stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 31°C, u planinama od 21°C.

Tagovi: