Počinje “Streetball 3×3 Derventa”: Finalna veče rezervisana za nastup Pinkove zvijezde

Od 24. do 26. avgusta na terenu kod OŠ “Nikola Tesla” treću godinu u nizu održaće se turnir u uličnoj košarci “Streetball 3×3 Derventa” u organizaciji Košarkaškog kluba “Derventa”.

Kao i prethodna dva, i ovogodišnje izdanje se igra po FIBA pravilima, a turnir je uvršten i u kalendar Evropske košarkaške federacije.

– I ove godine očekujemo jaku konkurenciju i dosta ekipa, tako da će publika i ovog puta uživati. Novitet u odnosu na prošlu godinu jeste koncert kojeg ćemo održati finalnog dana, kažu organizatori Nemanja Ratkovac i Nikola Nedinić, prenosi Derventa cafe.

A finalni dan turnira svojim nastupom obogatiće pjevač Saša Oljača, jedna od Pinkovih zvijezda. Koncert će početi oko 21.30 časova.

Kotizacija za seniorske ekipe je 50 KM, a boriće se za nagradu od 1000 maraka, dok će najbolja juniorska ekipa (U20) dobiti nagradu od 400 KM (kotizacija 40). Najbolji kadeti (U17) će osvojiti 200 KM (kotizacija 30).

Ekipe se mogu prijaviti na turnir do četvrtka (23. avgust) do 21 čas.

Pored susreta u pomenutim kategorijama, održaće se takmičenje u šutiranju “trojki”, te revijalna utakmica između ženskih ekipa.