Formiran Aktiv penzionera: Sporazum DNS-a i Penzionerske stranke RS dobio potvrdu i u Derventi

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza Derventa na sinoćnjem sastanku formirao je Aktiv penzionera ove stranke, dvadesetočlano tijelo koje će se u narednom period baviti pitanjima od značaja za stariju populaciju.

Povod za provođenje ove inicijative bilo je potpisivanje sporazuma DNS-a sa Penzionerskom strankom Republike Srpske o punoj podršci tokom predstojećih izbora.

– Na ovaj način pruža se šansa našim penzionerima da učestvuju aktivno u izbornom procesu i iskoriste svo svoje iskustvo i znanje. Implemetiramo generalni sporazum DNS i Partije penzionera RS potpisan početkom avgusta u kojem ova partija pruža bezrezervnu podršku kandidatima ispred DNS-a, rekao je kandidat ove stranke iz IJ 4 Dragan Pajić, prenosi Derventa cafe.

Jedan od članova ovog tijela je i Dragoslav Jovičić, jedan od penzionera sa kraćim stažom, nekadašnji zaposlenik MUP RS.

– Pristupio sam DNS-u jer sam tu stranku prepoznao kao partiju koja može poboljšati i unaprijediti trenutno stanje. To se odnosi i na populaciju penzionera i radnika, ali i želja da se obezbijede uslovi za normalan život i spriječavanje odlaska mladih. Za nas je važno pitanje i zdravstva, rekao je član Aktiva penzionera DNS-a Dragoslav Jovičić.

Pored Pajića, sastanku je prisustvovao predsjednik OO DNS-a Miro Simić i predsjedni IŠ Radomir Džigerović, kao i drugi istaknuti članovi stranke.