Novi rok za porodilišta u Prnjavoru i Derventi

U Prnjavoru i Derventi napokon mogu da odahnu kada je riječ o sudbini opstanka njihovih porodilišta, nakon što im je resorno ministarstvo zaprijetilo katancem po isteku roka za njihovu modernizaciju – opremanje operacione sale i zaposlenje anesteziologa. Kako su “Novosti” pisale, rukovodstva te dve opštine i ustanove zamolila su resorno ministarstvo da ime se rok produži barem do Nove godine.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je tokom posete Derventi da će Ministarstvo novim rješenjem omogućiti toj lokalnoj zajednici i ovdašnjem domu zdravlja da do kraja godine završe rekonstrukciju porodilišta.

– Zbog javnih nabavki nisu bili u mogućnosti da ispoštuju ranije rokove. Omogućićemo im da započetu rekonstrukciju i ispunjavanje uslova završe do kraja godine. Njihova želja je da porodilište u Derventi ostane – rekao je Bogdanić.

Odlučnost da sačuvaju svoje porodilište načelnik derventske opštine Milorad Simić je istakao izdvajanjem iz kase 150.000 maraka za pomoć i opremanje porodilišta, dodavši da je u postojećim uslovima za prvih šest meseci 40 beba ugledalo svjetlo dana.

ODAHNULI

Načelnik prnjavorske opštine Darko Tomaš rekao je da i ta zajednica takođe ima obećanje ministra Bogdanića o produženju roka za modernizaciju porodilišta.

- Kroz kapitalne investicije opština je obezbijedila nabavku opreme, čekamo raspisvanje tendera. Radimo i na zapošljavanju anesteziologa - kaže Tomaš. 

 

Tagovi: