Počinje izvođenje radova vrijednijih od milion maraka

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i direktor preduzeća Geokop Savo Ružojčić potpisali su danas ugovore o rekonstrukciji putnog pravca Dželinjak – Debela obala i izvođenju radova  na vanjskom uređenju Gerontološkog centra Derventa u ukupnoj vrijednosti većoj od milion maraka.

Simić je izrazio zadovoljstvo zbog novog investicionog ciklusa, kao i činjenicom da će posao obaviti derventsko preduzeće, sa kojim lokalna zajednica ima samo dobra iskustva, te najavio završetak radova za oko mjesec i po dana.

On je otkrio da se bliži početak otvaranja Gerontološkog centra Derventa, za kojeg su “zlonamjerni govorili da je fantomska firma“.

– Ugovorom je predviđeno izdvajanje 240.000 maraka za dio radova na vanjskom uređenju, odnosno za popločavanje, uređenje sistema odvodnje oborinskih voda i zelenilo, dok će u neko bolje vrijeme biti provedena druga faza ove vrste radova, poručio je Simić, prenosi Derventa Cafe.

On je kazao da je u toku tenderska procedura za nabavku opreme i da bi do kraja godine ova ustanova trebala započeti sa radom. Objekat, u koji je opština Derventa uložila 4,8 miliona maraka kroz zemljište i dokumentaciju, a Ministarstvo za izbjegle u Vladi RS oko 2,9 miliona, imaće kapacitet od 100 korisnika. Do polovine tih kapaciteta popuniće lica smještena u kolektivnim centrima, dok će ostatak popuniti zainteresovani sugrađani starijeg doba.

Pored asfaltiranja novih puteva, cilj lokalne zajednice je da se sačuvaju važniji pravci stariji od 30 godina.

– Potpisuali smo ugovor za rekonstrukciju Ulice đenerala Draže, odnosno pravac Dželinjak – Debela obala, vrijedan 780.000 maraka. U okviru ovih radova biće sanirana podloga i presvučen novi asfaltni sloj u dužini od 5.000 metara, pojasnio je Simić.

Uskoro na red dolaze i pravci Provalija – Tri kruške, Begluci – Kostreš i Pojezna – Osinja.